Nord Stream Race

Bundesliga

Under mottot "Connecting Baltics through Sports" flyger långdistansregattaen från Kiel till St Petersburg med stopp i Köpenhamn, Stockholm och Helsingfors. Tävlingen grundades sedan 2012 av den ryska Sankt Petersburg-Yacht Club med stöd från Gazprom, Marinepool och Nord Stream AG.

Nord Stream Race är en regatta längs Nord Stream-rörledningen i Östersjön, som levererar rysk naturgas till Tyskland. Medan den första upplagan ledde de deltagande yachterna från S: t Petersburg till Tyskland, går den här gången i omvänd riktning till Ryssland. År 2017 inrättades ett nytt koncept för Nord Stream Race: de fem lagen seglar i steg över 1000 nautiska mil via Köpenhamn, Stockholm och Helsingfors till målet i St Petersburg. Segelbåtarna är fartyg i nya 50' ClubSwan-klassen, med besättningar från vinnarna av respektive segellägar i de deltagande länderna. För Tyskland förenar det den nordtyska regattaföreningen.

Sommaren 2019 kommer den sjunde upplagan av Nord Stream Race att äga rum. Från den 20 juni till den 4 juli kommer de fem internationella lagen från Tyskland, Danmark, Sverige, Finland och Ryssland att kämpa för den övergripande segern. För att avsluta möts den europeiska segeliten för segerns firande på värdstaden Saint Petersburg Yacht Club, en av Europas ledande segelklubbar. För mer information

 Nord Stream Race 

Tyskland: Norddeutscher Regatta Verein aus Hamburg
Sverige: Kungliga Svenska Segelsällskapet från Stockholm
Danmark: Frederikshavn Sejlklub från Frederikshavn
Finnland: Åländska Segelsällskapet från Åland
Russland: Lord of the Sail - Asia från Ekaterinburg