Nyheter och Event

 1. Nu har du chansen att köpa kvalitétsskläder till bra priser, känna på kvalitén och prova storlekar!

  Fashion

  Vi har med oss provkollektionen på sommarkläderna för både dam och herr. Vi har otroligt bra priser på fleecetröjor, västar, tröjor, sjökläder och vinterjackor mm.

  Vi erbjuder 40-50% på det mesta. En unik chans som du inte får missa! Marinepool har funnits i 28 år och finns i över 48 länder.

  Kom och gör dig bekant med varumärket, du kommer inte att bli besviken.

  Allt för sjön 2019

 2. Lördagen den 4:e Maj kommer Marinepool att sälja sjökläder på Karlslunds dagen.

  Även bra rabatter på fashion utlovas.

  Välkomna!

 3. ABORA IV Teams

  2019 klockan 11.00 inbjudande för tisdag 11 mars, Marcel Schmidt, borgmästare i staden Stollberg, den historiska slottet Hoheneck för det redan Abora laget of Experimental arkeologen Dr. Dominique Görlitz för att säga adjö, som snart kommer att gå på "stor åktur" över Svarta havet.

  Den här nya expeditionen gör historia. Oavsett hur det slutar. Exakt 50 år efter den norska utforskaren Thor Heyerdahls första spektakulära expedition Dominique Görlitz igen med en båt gjord av vass på en otrolig resa: Han försökte i 2019 att segla i kopian av en förhistorisk båt Sotji vid Svarta havet, Bosporen och Medelhavet till Egypten - i kölvattnet av de legendariska Argonauts.

  En annan höjdpunkt i evenemanget i Stollberg är det officiella tillkännagivandet av det nya namnet på kulturcentrumet "Areal Staleburgk". Här är redan "PHENOMENIEN", en interaktiv inlärnings- och äventyrsverksamhet för barn och vuxna. Förutom ankomsten av barn och ungdomar teater "Burattino" och minnesmärke Hoheneck minne av politiskt förföljda och fängslade i Hoheneck kvinnor också Abora projekt i lokalerna på slottet kommer att finna dess nya "hemmahamn".

  I "område Staleburgk" är en permanent tvärvetenskapligt och interaktiv Abora utställningen skapas i de kommande tre åren till mer än 700 m², vilket kommer att ge forskning och resultaten av Abora expeditioner av Dominique Görlitz och hans kollegor på displayen. Men det finns också många fler av hans arbete med global kulturdiffusion, kartografins historia och den nyligen beprövade antika gruvan i Erzgebirge. Tanken med denna interaktiva utställning är lång: den ska enligt didaktiska konceptet "för huvud, hand och hjärta" särskilt unga människor för kulturella, historiska och vetenskapliga forskningen inspirera.

  Presskonferensen för evenemanget kommer att äga rum den 11 mars 2019 i Phänomenia i bistro av slottets nordfluga. Där kan du också besöka en liten speciell utställning av ABORA-projektet för att få ett första intryck. Hon kommer att täcka flera ämnen i det framtida utställningskonceptet och kommer också att visa en stor räddningsbåtmodell av det planerade ABORA IV-uppdraget.

  Mehr Infos unter: www.abora.eu